Mindegyiket azonnal elfogadnánk!

Mindösszesen 4 négyzetméteres helyiség nyílt Sári Ferencné Nikiék konyhájából. A felújításra szoruló aprócska helyiségből először szemrevaló étkezőt, majd hangulatos nappalit varázsoltak férjével. Ő mesél most ezekről részletesebben:

Annakidején, amikor megvettük ezt a régi parasztházat, felújításra szorult. Akkor a falakat glettelni és festeni kellett és alapozni. A munkadíj költségét megspóroltuk, mivel ezeket a munkákat mi végeztük el.

Ezt a helyiséget étkezőnek rendeztük be és annak is használtuk. Így a konyha és az étkező szinte egy légtérben lett kialakítva.

Viszont pár hete gondoltam egy nagyot: mi lenne, ha az étkezőt áttenném a konyhába, ez a rész pedig egy “mini nappali”-ként lenne berendezve? Mivel a vendégeink mindig a konyha fele kuckózták be magukat, így ez a döntés nagy sikert aratott.

Igazából csak annyi volt a feladat, hogy étkező helyett nappalinak rendezzük be. A bútorok adottak voltak, csak pár apróság kellett, de ha mindent egyben kellett volna megvenni, akkor ennek költsége kb. 100-200 ezer lehet.

Szerintem megérte, mi imádjuk! Igaz csak 2*2 méter az egész, de barátságos és otthonos lett. Így sikerült létrehozni egy konyha-étkező-nappali teret mini méretben. De ettől még ÉLHETŐ és SZERETHETŐ lett.

Köszönjük Nikinek, hogy bemutatta a pici helyiség történetét! Biztosak vagyunk abban, hogy inspiráló lesz sokak számára.

Kapcsolódó cikkünk: Ha nem lehet igazi kandallód, itt a megoldás!