Néha az apró változtatások jelentős eredményt hozhatnak.

Egy kis találékonysággal megkönnyíthetjük az életünket. A következőkben a Reddit-felhasználók által megosztott praktikus tanácsokból szemezgetünk:

A kis sajtdarabok vagy sárgarépa lereszelése egy villa segítségével megkímélheti az ujjainkat és körmünket.

A szekrényajtók belső oldalára felragasztott akasztókkal helyet teremthetünk a fedőknek. Persze ez csak olyan szekrényekben működik, ahol a polcok és a becsukott ajtó között van némi hely.

Egy vállfára nagyon sok top akasztható fel karikák segítségével. Ilyen műanyag karikákat például a zuhanyfüggönyökhöz szoktak szép számmal becsomagolni.

A fejjel felfelé felakasztott partvis sokáig megőrzi az eredeti állapotát, nem deformálódnak el a sörtéi. Ha rendszeren takarítjuk is, akkor jó darabig nem kell újat vásárolnunk.

Némi előrelátással fogásonként dobozolva pakolhatjuk el az alapanyagokat a hűtőbe, így csak ki kell venni egy dobozt és már állhatunk is neki egy előkészített fogásnak.

Ha félbevágjuk a pizzákat és így rendezzük a tepsibe, egyszerre kettőt is megsüthetünk.

A mikróban is melegíthetünk egyszerre két tányér ételt, ha a tányérok közé hőálló üveget (mondjuk fedő nélküli befőttesüveget) rakunk.

A távirányítót sem kell többé keresgélni, ha frizbire erősítjük. Nem mellesleg másnak átpasszolni is sokkal könnyebb.

A lefolyónyílásra húzott harisnya segíthet, hogy onnan ne másszon fel semmi és a lepottyanó fülbevalókat vagy más apróságokat se veszítsük el, viszont a levegőt és a vizet átengedi.

Ha ronda, de működik, akkor hasznos, igaz? A PET palack a locsolásban is segíthet, ha kilyukasztgatjuk és sikerül stabilan a slagra rögzíteni.

Forrás: Reddit