A sarokkanapé ideális azok számára, akiknek nagy nappalijuk van, hogy betöltse a teret, vagy egy házimoziterembe. Helyszűkével küzdők számára is tökéletes, hiszen egy sarokkanapé a szobában két, egymástól bizonyos távolságra elhelyezett kanapé helyére kerül. Bútorok egész sorát lehet vásárolni, a kisebb méretűtől az extra nagy kivitelig. Ezen kívül sokféle típus vásárlására is van lehetőség, beleértve a bársonyt, bőrt, szövetet, lenvásznat vagy más, különféle anyagokat. Jelenleg pedig a felfújható bútorzat a trendi.

Mire jó a felfújható sarokkanapé?

Az Intex felfújható sarokkanapéja kényelmes és világos színű, így nagyon jól illeszkedik a helyiség valamennyi tárgyához és dekorációjához. Tökéletesen alkalmas tárgyalóterembe, irodába, játékterembe, vagy akár otthoni használatra. Felfújása után egy-két napig szilárd marad. Könnyen tisztítható és tárolható. A felfújható sarokkanapén nagyjából öt fő pihenhet kényelmesen.

A kanapé négy fő részből áll – három párnarésszel, melyek mindegyike külön-külön felfújható szabványos szelepekkel. A fennmaradó hatalmas főrész négy felfújható kamrát tartalmaz, amelyek az alapból, két kartámaszból és a hátsó részből állnak. Saját szivattyúval alig 20 perc alatt felfújható (figyelem, „pumpa” nem tartozik a bútorhoz!)

Az anyagok praktikusak, de nem lehetünk túl lelkesek ezen a téren. A PVC műanyag megfelelő a kanapé árához, és tapasztalataim szerint meglehetősen robusztusnak tűnik. Az interneten azonban vannak történetek leeresztő kanapékról, ezért nyilvánvalóan vigyázni kell, amikor leülünk. Ennek ellenére a gyártók azt állítják, hogy a maximális terhelés 400 kg-ig megengedett, és ha bármi történne, hivatkozzunk a garanciára. Ezt a kanapét leginkább sátorba tervezték, azonban könnyű hordozhatósága miatt bárhol használható.

Bár nem alakul át vízszintes ággyá, könnyen elég hosszú lehet ahhoz, hogy kinyújtózzon és aludjon rajta, és rendkívül kényelmes. Néhány díszpárnával egészen luxusnak tűnik – különösen sátorban!

Ez a bútor nagyon kelendő, különösen a tavaszi és nyári hónapokban. Fontos, hogy jó hírű beszállítótól vásároljon, aki garantálja a váratlan defekten vagy eresztésen alapuló kárigényeket. Emiatt soha ne hagyja figyelmen kívül a termékhez kapcsolódó jótállást.

Az Intex Corner Couch a leginkább „szokványosan kanapészerű”, rendkívül kényelmes, így megfelelő kanapécseréhez a házban.

A sarokkanapé jelentősége

Holott a sarokkanapé alapterületét nézve elég nagy, és nagyobb a normál két vagy három ülőhelyes kanapénál, ennek ellenére helytakarékos. Ahol egy normál, kétfős asztalt általában a kis asztal vagy az állólámpa mellé tesznek, netán egy másik kanapéval merőlegesen, vagy egy hozzáillő fotellel a közelben, ott az alkatrészek közötti természetes foghíjak elvesznek az alapterületből. Ezzel szemben a sarokkanapé több ülőhelyet tesz lehetővé a kompakt területen, így bővítheti ki a rendelkezésünkre álló helyet.

Hogyan rendezzük el a bútort?

A nagy nappali közepén elhelyezett sarokkanapé az egyik legjobb módja a tér zónázásának, természetes „sétányt” hozva létre, valamint egy dohányzóasztal központi pontját.

Egy XL-es szőnyeg használható a sarokkanapé alatt, hogy még jobban körülhatárolja az ülőfelületet.

A szekcionált sarokkanapé mint új irányzat

2023-ban a moduláris sarokkanapék (azaz a szekcionált kanapék) térnyerése is megjelenik. Egy sor kisebb elemből készültek, melyek életnagyságú legódarabokként illeszkednek egymáshoz, és szét is húzhatók. Ez az a kanapéstílus, amely az elmúlt hónapokban népszerűvé vált. Miért? Mert ültetési szabadságot kínál.

Függetlenül attól, hogy kettőből hármat csinál, vagy úgy dönt, hogy felnagyítja a nyitott teret, a moduláris heverő könnyen (és folyamatosan) módosítható az igényeknek megfelelően. A fenntarthatóságról nem is beszélve.

A „kidobni” gyors divatjával ellentétben a szekcionált sarokkanapéknak tartósnak kell lenniük. Nézzen szét bátran a hazai online boltokban, és keresse ki a legjobbat a sarokkanapék széles választékából.