Mindig szívderítő, amikor új esélyt kap egy épület, amiről már mindenki lemondott.

A holland Nieuw-Lekkerland városban található víztorony mellet nőtt fel Sven és Lennart de Jong, akik gyermekként sokat játszottak ott. Felnőve aztán úgy döntöttek, hogy megmentik és otthonossá teszik a szívüknek oly kedves építményt. Az 1915 óta elhagyatott víztorony árverésre került, éltek a lehetőséggel és megvásárolták. Tudták, hogy nagy munka vár rájuk, de 10 évet szántak rá, hogy átalakítsák és új otthonukká tegyék.

Időt és energiát nem sajnálva munkálkodtak azon, hogy kívül és belül is renoválják az ingatlant, és két család számára is kényelmes helyet alakítsanak is. Mindent fel kellett újítani a vízvezetékektől kezdve az áramhálózatig, majd kialakítani a belső tereket. Az ipari, robusztus elemek vegyülnek a lágy, egyszerű, vidéki stílussal, amit a hatalmas ablakok tesznek igazán világossá. A panoráma lenyűgöző, és lényegében ez lett Hollandia legmenőbb otthona.

Mindkét család két emelettel rendelkezik és van egy nagy közös kerthelyiségük a földszinten, de további bővítésre is még van lehetőség. Viszont már az eddigi eredményüket is elismerték, 2020-ban díjat kapott a különleges víztoronyház!

Forrás: OddityCentral

Képek: ArchDaily