A hatalmas beruházás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A Sarot Property Group építővállalatot irányító Yerdelen testvérek ötlete volt, hogy megépítik a Disney-stílusú kastélyfalut a közel-keleti tehetősebb réteg számára.

A gombamód szaporodó mesebeli luxusvillák építését még 2014-ben kezdték el, de azóta sem fejezték be. Az eredetileg minden kényelmet kiszolgáló, padlófűtéssel, jakuzzival, fedett medencével ellátott paloták sosem készültek el teljesen, egyre több közülük már romosodásnak indult. A mediterrán éghajlat és a gyönyörű táj a tervek szerint vonzotta volna az üdülni vágyókat, de buja kertek, és fényűző pihenés helyett kopár kísértetvárossá vált, ahova csak a borzongani vágyó turisták járnak nézelődni.

530 félkész villa hever parlagon az ambiciózus tervek holtát jelző mementóként, de még hisznek abban, hogy valaha megépül a megálmodott káprázatos mesevilág. Hiába fizettek a gazdagok busás összeget a jövőbeni rezidenciákért, az építtető cég csődeljárás alatt van. Pár éve még hittek abban, hogyha eladnak még 100 kastélyt, akkor sikerül egyenesbe jönniük, és valóra válik az álom. Azóta a gazdasági válság, majd a járvány jó eséllyel kivégezte a maradék esélyt is, így a Mudurnu közelében levő völgy példaként szolgálhat arra, hogy a kevesebb néha több!