A fogrém minden háztartásban fellelhető, de a fogakon kívül mást is tisztíthatunk vele.

Bár óriási tételben nem lenne túl kifizetődő azzal takarítani, vannak olyan szennyeződések, amikhez remekül beválik a nátrium-fluorid tartalma miatt. A legegyszerűbb, különféle fehérítő és más szerek nélküli fogkrémek a következőknél vethetőek be:

Fehér bőr cipő

Az apró résekbe beivódott szennyeződéséket egy evőkanál fogkrém, egy evőkanál szódabikarbóna és egy evőkanál víz keverékével remekül le lehet tisztítani. Egy már fogmosásra nem használt fogkefével és a kikevert masszával körkörös mozdulatokkal lesúrolhatjuk a koszt a cipőről, hogy újra fehér legyen.

Ezüst és króm

Bármilyen ezüst vagy króm tárgy fogkrémmel és óvatos mozdulatokkal, puha ronggyal való dörzsöléssel újra fényessé tehető.

Vasaló talpa

A vasaló alján való lerakódások eltávolíthatóak fogkrém segítségével. Fontos a művelet után tisztára törölni, majd egy próbavasalást végezni egy takarítórongyon.

Mosdó

A mosdókagylóba eső fogkrémgömbök odaszáradva meglehetősen rondán mutatnak. A jó hír, hogy hasznosíthatóak is, ha nedves szivaccsal körkörös mozdulatokkal lemossuk velük a mosdót.

Ezeken kívül a tintafoltokra, a vízfoltokra, a szőnyeg apróbb szennyeződésire is hatékonyan bevethető, továbbá páramentessé teheti a fürdőszobai tükröt.

Forrás: RealSimple

Kapcsolódó cikkünk:
Ennyi mindenre használható a borotvahab