Gyerekként sokan ábrándoztak arról, hogy kincset találnak a kertben.

A rajzolt térképek és izgalommal teli kincskeresések igen szórakoztatónak bizonyultak. Bármi értékesnek számított gyerekszemmel, akár egy régi, eldobott kupak is. Vannak, akik felnőve is megélhetik ezt az örömöt, sokkal értékesebb tárgyakat is találva. Bár felnőttként már más okból kezdünk el ásni általában, mégis érhet kellemes meglepetés. A következő dolgok véletlenül kerültek elő a kertekből:

Egy Ferrari

1978-ban történt az eset, amikor Los Angelesben kezdett ásni két kisfiú a hátsó kertben. Így bukkantak egy komplett Ferrari Dino 246 GTS-re. A rendőrök szerint ez egy lopott autó volt, amit biztosítási csalás miatt rejthettek a föld alá. Végül a biztosítási társasághoz került és elárverezték.

Középkori kincsek

2007-ben, Ausztriában talált Andreas K. különböző gyűrűket, brossokat, csatokat, ezüst tányérokat, valamint más értékes holmikat a kertjében. Nagyjából 200 kincs lapult a föld alatt 650 évvel ezelőttről. Minden darab a helyi múzeumhoz került.

Aranyérmék

2013-ban talált egy pár egy rozsdás ládikót a hátsó kertjükben. A doboz arany pénzérméket rejtett. A sikeren fellelkesülve tovább ástak, így még 8 hasonló dobozt találtak, hasonlóan megtöltve 1847 és 1894 között vert érmékkel. A legtöbb érmét elárverezték, összesen kb. 2 millió dollárért.

Komplett óvóhely

Kaliforniában teljesen véletlenül találtak egy sugárvédett bunkert a föld alatt. Azt hitték, az évtizedek alatt az enyészeté lett minden, de igazából remek állapotban voltak a tárgyak. A polcok feltöltve törlőkendőkkel, altatókkal, konzervekkel, kávéval, könyvekkel és magazinokkal. A készítője mindenre gondolt.

Dinoszauruszcsont

John Lambert nem is tulajdonított különösebb jelentőséget egy, a kertjéből kiásott csontnak. 16 évig csak őrizgette egy sufniban, míg végül szakértőhöz vitte a darabot. Akkor derült ki, hogy a csont egy pliosaurustól származik, ami 60-250 millió évvel ezelőtt élt a Földön.

Miket produkál az élet!

Forrás: BrightSide