Épp eladó.

Ha valakinek lenne úgy 8 milliárd forintja, akkor megvásárolhatja ezt a hollywoodi hangulatú kastélyt. Az épület múltja egészen 1549-ig nyúlik vissza, amikor még az Akats családé volt. Azóta sok tulajdonost és felújítást megélt. Az orosz megszállás idején kórházként funkcionált, utána pedig köziskola működött benne 1950-től 2001-ig, amikor is a mostani tulajdonosa, Kolosi László megvásárolta. A dán milliárdos 2004-ben kezdte a felújítást és mára már a Vas megyei sorokpolányi kastély új pompájában ragyog.

Műholdfelvételen ilyen felülnézetből:

A 3600 négyzetméteres birtokon fekvő luxusépület 41 szobával rendelkezik, amiből 19 hálószoba. Központi fűtés gondoskodik a melegről, de a 26 darab antik kandalló is működik. Az egész belső tér antik és exkluzív. Minden négyzetcentije a nagy múltról és a fényűző életmódról árulkodik.

A birtokon helyet kapott egy angolpark és egy japán kert is, ahol a tóban koi pontyok úszkálnak. A kis vízeséses patak igazán varázslatos hangulatot teremt. Körbe sétálva több szobrot is megcsodálhatunk.

6 ló elhelyezésére van lehetőség az istállóban és 4 autó befogadására kész garázs is kapott helyet. Biliárdszoba, automatikus vízelvezetés és megannyi extra, amit felsorolni is nehéz lenne.

Forrás és további képek: Barnes