Az American Home Shield egy látványos időutazásra kalauzol.

Mindig érdekes látni, hogy mennyit változott az otthonunk az évszázadok alatt, de most talán a jövőbe is betekintést nyerhetünk.

A következő képek az 1800-as, az 2000-es, és a 2100-as évek lakberendezését hivatottak bemutatni. Bár nehéz összesűríteni mindent, ami ennyi idő alatt megváltozott és változik folyamatosan, mégis ad egy irányvonalat arra vonatkozóan, merre tartunk. Lássuk, mire számíthatunk a tervezők szerint!

Konyha

Az ipari forradalom előtt nyílt tűzön főztek a házakban is, nem volt hőfokszabályozás és más úri huncutságok. A modernizáció azonban a konyhába is beköltözött, megjelentek a tűzhelyek és azokkal a szinte végtelen lehetőségek sora is. Indukciós főzőlapok és más, kényelmes berendezések könnyítik meg az életünket, és a jóslatok szerint ez csak tovább fog fokozódni. Még bő 80 év és a tervezők szerint az okoskonyhában szinte minden digitális lesz és robotkarok fognak főzni ránk.

Étkező

A viktoriánus korszak gyertyafényes idilljét váltották fel a kényelmes, dizájnos bútorok, de a jövőben talán már holografikus vendégséget is hívhatunk majd.

Nappali

Az ódon falak között megbúvó hangulatos kandalló és a minél nagyobb könyvespolc része volt az 1800-as évek társasági életének. Boltíves ablakok, teáskészlet és bár nincs ott, de odaképzeljük a szivarfüstbe burkolózó beszélgetéseket. Később kezdtek zsugorodni a könyvespolcok és egyre zártabbá váltak a tárolóhelyek, amiket az egyre hatalmasabb televíziók egészítenek ki. Idő kérdése és már talán hangszóróként is fognak funkcionálni a bútorok és átveszik az uralmat az óriási digitális kijelzők és kivetítők.

Hálószoba

A baldachinos ágy romantikáját felváltották az egyre minimalistább és rendezettebb terek, amelyek a jövőben szintén már digitalizálva lesznek. Kérdés, hogy mennyire lehet jól pihenni azzal az érzéssel, mintha egy számítógépben feküdnénk.

Fürdőszoba

Az 1800-as évek fürdőszobájában leginkább csak bútorok voltak, főként fából, amelyekbe kézzel, kancsókban hordták a melegített vizet. Aztán megjelent a csatornázás, a vízrendszer, és mi már a csapból folyó kényelmes meleg vizet szoktuk meg. Ma már világosság és praktikusság jellemzi a fürdőszobákat, amelyekhez különféle kádak, zuhanytálcák és mosdók közül válogathatunk. Később már lehet, hogy a fürdőszoba falán a hangulatunknak megfelelő hátteret adhatunk, és fogmosás közben a tükörbe épített digitális eszközök segítségével ellenőrizhetjük az aktuális egészségi állapotunkat.

Talán igazuk lesz, talán nem, majd kiderül…

Forrás: BoredPanda