Saját kezű alkotás.

Harasztiné Orbán Diána részben kartonpapír felhasználásával készített húsvéti dekorációt. A következőkben nem csak ötletet meríthetünk tőle, hanem megismerhetjük a részleteket is:

Régóta szeretek kreatívkodni. Igazából azóta nézegettem jobban az interneten a kreativitásokat, amióta megszületett az első gyermekem. Három gyermek édesanyaként fontosnak tartom az együtt töltött időt, az együtt alkotás örömét és hogy ne dobjunk mindent a kukába. Gyermekeim is öko iskolába járnak, így a környezetvédelem is fontos. Mindig próbálunk újrahasznosítani, amit tudunk: pl. gyerekek ruháiból Barbie ruha, papírkartonból készült kandalló, karácsonykor tejeskartonból és fonalból álló kis fenyő, világítós asztaldísz hurkapálcikából, tejeskartonból és fonalból. Ünnepek alkalmával különösen nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy az otthonunkat valami kis kézzel készített tárggyal dobjuk fel. Az iskolában és régebben az óvodánkban karácsonyi vásárt rendeztek, ahol a szülők által alkotott szebbnél szebb dolgokkal támogathattuk az alapítványukat. Több mindent szeretek kipróbálni, keresztszemes varrást, makramé karkötők készítését.

Az ötlet eredetileg az volt, hogy a kisebbik lányom szülinapi bulija helyett kreatív délutánt tartottunk néhány osztálytársával. A nyuszikat sablon alapján kartonpapírból kivágtuk, majd ragasztópisztollyal a fonalat rögzítettük a kartonpapíron.

Miután a délután lezajlott, kitaláltam, milyen jó lenne egy asztaldísz. Az évek alatt elég sok mindent összegyűjtöttem, aminek jó lesz valamire. Volt régi kerítésdeszka, maradék pomponok, diamond gyöngyök, szalagok, hungarocell tojás, fából készült kis díszek. Ezeket használtuk fel.

Kb. 2,5 óra az elkészítése, de ebben benne van a tervezés és a húsvéti tojás díszítése (illetve, hogy 3 hete műtötték a kezem). Maga a nyuszi kb. fél óra. A díszek felhelyezése már gyorsan megy. Amire figyelni kell, hogy a fonal könnyen csúszkál, több helyen le kell ragasztani, illetve a ragasztó nagyon forró tud lenni (ha esetleg valaki gyerkőccel készíti).