Nálunk még nem annyira, de külföldön egyre népszerűbbek az átalakítás révén létrejött aprócska otthonok.

Méltán válnak egyre kedveltebbé, mivel okos helykihasználással már egy szerényebb összegből is ki lehet hozni egy praktikus lakást. Ha megvan a kellő tér és kényelem az alváshoz, tisztálkodáshoz, főzéshez-evéshez, esetleg körülveszi egy kisebb-nagyobb zöld terület, akkor tulajdonképpen mi kell még?

Nem mindenki rendez táncestet az otthonában vagy szeretne kifűteni 3 méteres belmagasságot, amit ki sem használ, így számukra ideális megoldás lehet egy ilyen kuckó. Még ha nem is életvitelszerűen élnek benne, utazásokhoz, kirándulásokhoz nagyon jól jöhet. A következőben bemutatott pár nem kimondottan építőipari szakember, mégis sikerült egy kishaszongépjárműből komfortos saját birodalmat varázsolniuk, amivel ráadásul közlekedni is tudnak.

Egy magasított tetővel rendelkező Ford Transit szolgált alapul az új lakóhelyüknek. A rakodótér átépítéséhez főként újrahasznosított és természetes anyagokat használtak, mint például a parafapadló és a kenderszigetelés. A kis alapterület miatt minden centiméter helyet jól meg kellett tervezniük, de ez is tökéletesen sikerült.

Az ágyuk többfunkciós kivitelezése a kuckó lelke: az aljában tároló található, a felső rész pedig összecsukható és étkezővé alakítható.

A konyha csepp, de hasznavehető és kettejük számára elégséges.

A mosdó sem maradhatott ki, hogy meglegyen a komfortérzet.

Az áramról napelemek gondoskodnak, ami ad a lakóknak némi függetlenséget.

A tulajdonosok figyeltek a részletekre: többek között gondosan megtervezték a szellőzést, ami inspiráló lehet mások számára is. Az alábbi videóban be is mutatják a kivitelezés történetét:

Forrás: GoodsHomeDesign