Az akció, ami szinte az egész világot lázba hozta, sokakat érdekelhet hogyan sikerült.

A már-már aprópénzért árult otthonok legtöbbje felújításra várt, de mégis sok esetben festői környezetben kínált lehetőséget az újrakezdésre. A CNN megkérdezett néhány nyertes pályázót, hogy mi lett azóta velük és az új ingatlanjukkal, íme:

A francia Morgane Guilhot férjével együtt vásárolta meg az egyik ilyen házat Mussomeliben, egy mesebeli szicíliai kisvárosban. Az ötven négyzetméteres otthont saját kezűleg újították fel azzal a céllal, hogy majd nyaralóként használják két gyermekükkel. Szerintük az ügyintézés gördülékenyen ment, az ingatlanosok segítettek a fordításban, a helyiek kedvesek és barátságosak. Úgy tűnik, ott nem volt kikötés, hogy életvitelszerűen ott éljék a mindennapokat.

Az amerikai Kenny Sanchez Campaniában, Zungoliban vásárolt meg egy házat egy euróért. Az ingatlan olyan állapotban van, ami miatt egyáltalán nem beköltözhető, rengeteg nagyobb kaliberű felújítást igényel, mint például a tető cseréje. A munkálatok a tervek szerint három évig fognak tartani, de még nem tudott belekezdeni sem, mert az ügyintézés elakadt a dolog, még nem készült el az adás-vételi szerződés. Egyébként ő szintén nyaralónak szeretné a házat.

Régiónként különféle hangulatú házakkal találkozhatunk, érdemes az egész országban körülnézni!

Az Angliában dolgozó pakisztáni üzletember, Muhammad Razman végül mégsem egy euróért vett ott házat látva a környéket, hanem egy minimálisan felújításra szorulót 4200 euróért. Feleségével beleszerettek a tájba és egy festés után költözhető otthon mellett tették le a voksukat végül.

Az olasz álom így vagy úgy, de mindenkinek bejött, aki eddig arra járt. Aki még morfondírozna, hogy belevágjon, itt találja az egy eurós házakat áruló települések listáját. Bár a konkrét ingatlanokat nemigen mutatja meg, segítséget jelent, hogy a tényleges házajánlatokért mely városok comune-weboldalára látogassunk el.

Ahogy az olaszok mondanák, In bocca al lupo! Vagyis sok szerencsét!

A nyitókép csak illusztráció!