Mindenki szeretne kellemes környezetbe hazaérni.

A jó hangulat kialakításában nagy szerepe van a dekorációnak, amire viszont nem kell feltétlenül nagyon nagy összeget költenünk. Elég pár jó ötlet, amit kivitelezni tudunk és a pénztárcánkat sem terheli túl.

Ilyeneket mutatunk:

Keret a tévének

A falra szerelt lapos tévé kicsinosításának legegyszerűbb módja, ha kap egy keretet. Ennek kialakítása nem igényel túl nagy szaktudást, és könnyedén kiválaszthatjuk a stílusunknak megfelelőt.

Saját készítésű szőnyeg

Kötés, fonás, ragasztás. Sokféleképpen készíthetünk egy kisebb színes, mintás vagy egyszínű szőnyeget, ami feldobja az adott helyiséget.

Raklapbútorok

A raklapokból annyi mindent lehet készíteni, hogy felsorolni is hosszú lenne, de nyugodtan el lehet ereszteni a fantáziát otthon. Biztos, hogy van a lakásnak olyan pontja, ahova pont beillene egy raklapbútor.

Saját készítésű képek

Nem kell nagy dolgokra gondolni, akár talált kavicsokból is lehet szép képeket csinálni. Tájkép, felirat, növények – a lehetőségek tárháza szinte végtelen.

Fények

Erre a célra a karácsonyi fényfüzér is remek szolgálatot tehet. Ha hétköznapi dolgokat dekorálunk vele, különleges hangulatot teremt.

Csíkok

Akár a falra, padlóra, ajtóra, nem muszáj, hogy minden csíkos legyen. Elég egy felület, amit becsíkozunk és illeszkedik színben a környezetéhez.

Festés

Bútort vagy falat is könnyedén ‘átöltöztethetünk’ vele.  Nem kell feltétlenül lecserélni, elég új színt vinni bele.

Forrás: BrightSide

Kapcsolódó cikkünk:

Így készül a mutatós és praktikus fürdőszobai kilépő parafadugóból
7 remek ötlet raklapra