Bájos kopogtatók.

A tavasz közeledtével az otthonunkat is díszbe öltöztethetjük, így hangolódva az új évszak érkezésére és vele együtt a természet változására. Atyánszkyné Zakar Anna virágos, tavaszváró ajtódíszeket készít vessző és csuhé felhasználásával, a következőkben ezeket csodálhatjuk meg, és ha magunk is kedvet kapunk hasonló készítéséhez, még egy kicsit inspirálódhatunk is Anna gyönyörű munkáiból.

Kirakatrendezőként, majd lakberendezőként dolgoztam. Pár éve egy véletlen adta a lehetőséget arra, hogy kopogtatókat, díszeket készítsek. Amatőrként egy nagy volumenű karácsonyi munka elvállalása volt a “tanítómesterem”. Ez a tevékenység kikapcsol, örömet okoz, sikerélményt ad. Szeretek kísérletezni, új, érdekes, formabontó díszeket készíteni.

Ebben az évben fordultam a természetes anyagok használata felé. Vesszőt, csuhét gyűjtöttem, majd elkészítettem az alapot. A csuhét festettem természetes növényi színezőkkel. A színek összhangjára és az arányokra kell legjobban figyelni.

A kézműves kopogtatók elkészítésének az ideje, illetve a felhasznált kiegészítők adjak az árát. Egy kopogtató nagyjából 3-4 óra alatt készül el.

Köszönjük Annának, hogy bemutathattuk ezeket a gyönyörű, virágos ajtódíszeket!