Aki szeretné az erkélyét szebbé, otthonosabbá tenni, az jó helyen jár!

Sok lakástulajdonos szíve csücske az erkély, ahová ki lehet menni rövidebb-hosszabb időre lazítani, pihenni, friss levegőt szívni. Nem mindegy ezért, hogyan rendezzük be.

A két véglet, hogy az erkély vagy teljesen sivár, üres, vagy különböző, a lakásból leselejtezett, már semmire sem jó lomokkal telezsúfolt. Ideje ezen változtatni! Még a legkisebb alapterületű erkély is válhat olyan menedékké, ahol szívesen időzünk. Olyan hellyé, ahol kellemesen érezzük magunkat, miközben egy csésze finom teát vagy kávét kortyolgatunk.

Következzen néhány nagyszerű, gyakorlatias tipp, hogy mindezt meg is tudjuk valósítani! Legyen az erkélyünk egy mesebeli kis sziget, ahol öröm a kikapcsolódás!

Fotó: craftifair.com

Ülősarok

Az erkély mondhatni elengedhetetlen része egy kényelmes ülősarok. Fontos, hogy olyan, az időjárás viszontagságainak ellenálló bútordarabokat válasszunk, amelyeket kifejezetten kültéri használatra terveztek. Sok esetben a műanyag vagy a fém bútor a legjobb választás, mivel ezek az anyagok a tartósságukról ismertek. Helytakarékos megoldás, ha összecsukható bútort szerzünk be, amely használaton kívül sokkal kisebb helyet foglal.

Fotó: crowdecor.com
Fotó: craftifair.com

Terítsünk le szőnyeget

Az erkélyen leterített szőnyeg melegséget áraszt és növeli a komfortérzetünket. A legjobb benne, hogy az otthonosság érzetét kelti. Ráadásul nem kell minden egyes alkalommal papucsba bújtatnunk a lábunk, ha ki szeretnénk menni az erkélyre. Válasszunk kifejezetten érdekes textúrájú vagy szemet gyönyörködtetően mintás darabot. Ezzel vizuális tekintetben is izgalmassá, figyelemfelkeltővé tehetjük az apró teret.

Fotó: homearchite.com
Fotó: instagram.com

Alakítsunk ki növénysarkot

Ha csupán azért nem szeretünk lakásban élni, mert nincs kertünk, nos, ezen könnyen változtathatunk. Az erkélyen minden további nélkül lehet egy csinos kis balkonkertünk. Ültessünk növényeket cserepekbe, virágládákba, komponáljunk belőlük egy mini zöld dzsungelt! Az erkély falára pedig akasszunk függő növénytartókat. Számos esetben az az előnyösebb megoldás – például kisebb erkélyek esetén – ha a sok apró cserepes növény helyett egy-két termetes, dekoratív növénycsodát szerzünk be.

Fotó: mendekor.com
Fotó: bekleidet.net

Dísztárgyak

Végezetül, dobjuk fel az erkélyünket egyedi, stílusos dísztárgyakkal, például lámpásokkal, mécsesekkel, dekoratív kosarakkal.

Fotó: crowdecor.com
Fotó: nouw.com
Fotó: arhitekturaplus.wordpress.com
Fotó: decorapartment.com
Fotó: decouvrirlendroitdudecor.blogspot.mk