Díszítő ágacskák.

A metszés után visszamaradó természetes vesszőkből egy kis kreativitással mutatós díszt fabrikálhatunk, ahogyan Kókainé Márki Tünde is tette. Ő egy szív alakú kedves dekorációt készített házassági évfordulójuk alkalmából, de persze csupán a képzeletünk szabhat határt annak, hogy mi mit alkotunk ebből az alapanyagból. A következőkben Tündétől megtudjuk, hogy pontosan hogyan készítette a díszt, mi mindenre volt hozzá szükség és mire kellett odafigyelni munka közben.

Házassági évfordulónkra szerettem volna egy egyedi emléket készíteni. A kertünkben adott volt az alapanyag, szeretek mindent felhasználni, ezért ebben az esetben is ez volt a cél.

Metszés után a vesszőket megszabadítottuk a kéregtől, ez az egyik legidőigényesebb folyamat. Ezt követően nagyjából tíz centis darabokra felaprítottuk, és négy napig száradt. Erre a célra csak az eleven vesszők alkalmasak, a régi, száraz, élettelenek már nem. Ezután ragasztópisztoly segítségével ragasztottam egymáshoz a vessződarabokat követve a megfelelő alakzatot.

Költséget igazából csak egyetlen dolog jelentett, a ragasztópisztolyba való rúd. Mellette némi türelem és idő szükséges. Az előkészületekkel együtt – a száradást nem számolva – kb. 2 napot vett igénybe, mire elkészült.