Zöld családtag.

Amikor az indiai Kesharwani család tagjai elhatározták 1994-ben, hogy kibővítik a házukat, sokat tanakodtak azon, hogy mihez kezdjenek a hatalmas fügefával az udvaron.

Végül úgy döntöttek, hogy ahelyett, hogy kivágnák, köré építik a 4 emeletesre tervezett épületet.

Ma a házuk az egyik legmegkapóbb lak Dzsabalpurban – a villa közepén egy óriási fával, amelynek ágai kinyúlnak az ablakokon, az erkélyeken, a tetőn. Yogesh Kesharwani szerint, akinek a szülei építették a házat több mint 25 évvel ezelőtt, a fügefa kb. 150 éves, de még most is virágzik és gyümölcsöt hoz minden évben. Noha a vastag törzse körül kell keringeniük, amikor a házban mozognak, ez a lakókat nem zavarja, megszokták már ezt az állapotot. Szinte úgy tekintenek egy fára, mint egy családtagra.

Az egész család rajong a természetért, ezért döntött annak idején úgy a szülőpáros, hogy megtartják a fát. Belegondoltak abba, hogy bár kivágni egyszerű lenne, de még egy ilyet nevelni már nagyon nehéz.

Közzétette: Express Tribune – 2019. június 18., kedd

A fügefát egyébként szentként tisztelik Indiában, így a kivágása szentségtöréssel ér fel. A hinduk szerint egyetlen fügefában 350 millió isten és istennő él.

Közzétette: Express Tribune – 2019. június 18., kedd

A család szerint a fa segít hűvösen tartani az épületet, ráadásul egyfajta vallási helyként is használják, például otthon imádkoznak. Nem mellesleg a különös ház Dzsabalpur egyik fő látványossága.

Forrás: www.odditycentral.com