Ne dobd ki!

A színes és strapabíró fémkupakok általában a szemét közt végzik. Pedig alkalmasak egy kis kreatív játékra, dekoráció alkotására. Csurgó Verica képeket készített sárga kupakok és régi láda felhasználásával.

Maga az ötlet nem tőlem származik. Én is láttam egy képet, csak nekem nem volt aki el mondja, hogy hogyan induljak neki az egésznek. De mivel magam is kézműveskedem, nem volt nehéz rájönnöm, hogy hogyan csináljam meg a képet. Próba szerencse!

Volt egy keretem, amelyben nem volt üveg. Igen ám, de kupak sehol! A család fiataljai és barátai gyűjtési akcióba lendültek, és így meglettek a kupakok is. Ötletben nem volt hiány. A kicsike műhelyemben (ahol minden meg található) van van ragasztópálca, festék, madzag, szalag, és így neki álltam a kép kivitelezéséhez.

Tulajdonképpen mindenkinek a fantáziájára van rábízva, hogy milyen képet csinál. Lehet többszínű kupakot is használni. Nekem csak sárgák vannak. Minden azon múlik szerintem, hogy kinek milyen a fantáziája, olyan képet csinál, és olyan anyag kell a remek mű elkészítéséhez. Régi almásláda lécek, régi deszka (mindezt lehet festeni és formálni, beleértve a kupakokat is).

Először ragasztás nélkül rakom ki a mintát és ha tetszik a látvány, már ragaszthatom is az elemeket. Persze ez közben változhat is, ha látom, hogy van még ami szépítene a munkán.

Valójában minden részletre oda kell figyelni, mert ha becsúszik egy kis hiba, akkor a kép mindjárt nem azt adja át, amit szeretnék. Szóval a precizitás elengedhetetlen az ilyen munkáknál. Vannak, akik úgy gondolják vagy úgy látják, hogy milyen egyszerű, de közben megannyi mindenre oda kell figyelni az összeállításánál.

Maga az idő a kép elkészítéséhez 3-4 óra hossza. Minden attól függ, hogy ki milyen képet csinál. Van olyan munkám, ami egy 15 perces pihenéssel 8 órámba telt egyhuzamban, de az nem kupakos volt. De voltak több napos munkáim is.

Ami a kupakos képet illeti, az anyagi része a legkevesebb, hiszen újrafelhasználásról beszélünk, vagyis a ragasztó ára és esetleg a kiegészítők.

Vannak viszont olyan munkáim, amik anyagilag nagyobb ráfordítást igényelnek, viszont megérik. Igazából a madzag a szívem csücske, de szeretem a selyemszalagot is és az üvegfestést is. Van sok munkám, amit közzéteszek az oldalamon.