Az asztrológia szerint a bolygóállások hatással vannak a személyiségünkre, a személyiségünk pedig kihat az ízlésünkre, környezetünkre és az egész életünkre.

Bár teljesen általánosítani nem lehet, hiszen minden ember más, de mégis vannak stílusjegyek, amik megjelennek az adott csillagjegyek otthonában.  Nézzük, mire számíthatunk a horoszkóp szerint, ha valamelyik csillagjegyhez látogatunk:

KOS

A tettre kész és kalandvágyó kos az otthonába pihenni jár haza. Törekszik a kényelemre és praktikumra, így sokszor letisztult és akár minimalista stílusban rendezkedik be. Szereti a könnyed bútorokat is, amik könnyen mozgathatók és variálhatok, mint például a rattan.  Mint tüzes jegy általában szereti a vörös, vagy bordó színt, így otthonában a falon vagy a kiegészítőkben valamilyen árnyalata megjelenik. A konyhája és a többi helységben is leginkább a funkcionalitás dominál.

BIKA

A bika föld jegyként szereti a kézzel fogható dolgokat és kényeztetni magát. Szereti a hasát, így konyhájából valószínű nyílik egy kamra is, hűtőjében mindig lapulnak finomságok. Szereti a kényelmet és nehezen válik meg dolgoktól, így valószínű sokkal zsúfoltabb az otthona, mint egy minimalistáé. Sok tároló bútorzat, sok emlék csecsebecse. Szereti a természetet, így sok szobanövénye is lehet, fa bútorzattal. Színekben leginkább a barna, zöld, esetleg rózsaszín köszön vissza. Puha párnák, takarók és ízléses szőnyegek. Nem állnak távol tőle a rusztikus bútorok se és a nagy ebédlőasztal, ahol jókat lehet enni a szeretteivel.

IKREK

A mozgékony és kommunikatív ikrek szereti a nagy és tágas tereket. Előnyben részesíti az amerikai konyhát, az egybenyíló közösségi teret. A világos színeket szereti leginkább, valószínű találunk nála valamit, amit sárga. Lételeme az újdonság, így szívesen rendezi át otthonát vagy újítja rendszeresen. A gurulós bútorok és a nagy választék lakástextíliákból igazán kedvére való. Könnyen találhatunk nála mókás, nem megszokott megoldásokat és egy helyet, ahol kényelmesen leültetheti a vendégeit, akik gyakran vannak. A tudásszomja szinte végtelen, így könyveinek is mindig van helye.

RÁK

A családcentrikus és érzékeny rák törekszik leginkább a meleg és barátságos otthon megteremtésére. A meghitt hangulatú, barátságos fészek a lételeme, ahova elzárkózhat feltöltődni a szerettei körében a világ zaja elől. Előnyben részesíti a hangulatos kiegészítőket és a puha szőnyegeket. A merész színektől a pasztellárnyalatokig bármi belefér neki, ami összességében barátságos hangulatot és melegséget áraszt. A családja a legfontosabb számára, így mindig van helye a fotóknak a falon és a gyerekrajzoknak a hűtőn.

View this post on Instagram

#interior design #ideas #interiordesignideas

A post shared by Interior Design Ideas (@interiordesignideas) on

View this post on Instagram

#cosyhome #friendlyhome @riaadams

A post shared by Henna (@hennamri) on

OROSZLÁN

Az öntudatos és büszke oroszlán nagyon szereti az eleganciát. Akár a luxusba hajló és különleges megoldásokat sem veti meg. Melegszívűségét, ha van rá módja, akár kandalló formájában is szívesen megosztja szeretteivel. Azon persze elférnek a serlegek és egyéb kitüntetések, amit élete során már elért. Határozott színek és sok csillogó vagy tükröződő felület jellemzi az otthonát. Talán nála a legnagyobb a tükör a fürdőszobában, de lehet, hogy a hálószobába is kerül belőle. Ízléses és amolyan “menő” otthonra törekszik.

SZŰZ

A pontos és precíz szűz szereti a rendet és a rendszereket. Nála mindennek van helye, a mintás tárolódobozokat neki találták ki. A gardróbja rendezett, de otthonában a nyugalomra és kikapcsolódásra törekszik. Ennek fényében szívesen alakít ki amolyan játszósarkot, ahol helyet kap a hobbija. Megfontolt és visszafogott, de szereti a szépet a praktikussal vegyíteni. Könnyen takarítható bútorok, átlátható terek, és természetes kiegészítők jellemzik leginkább.

MÉRLEG

A mindig békére és harmóniára törekvő mérleg előnyben részesíti a szépségét. Ösztönös érzékkel válogatja össze a kiegészítőket, amik valamilyen módon passzolnak egymáshoz. Közel áll hozzá a mediterrán hangulat és a könnyed, lágy színek. Igazán romantikus hangulatot tud teremteni, fontosak számára a művészetek. Festményeket, hangszereket, de akár még bakelit-lemezlejátszót is találhatunk nála. Függetlenül a pénztárcája és lakása méretétől, igyekszik mindenből a legjobbat kihozni. Az élet élvezete fontos számára, így inkább a kádat választja, mint a zuhanytálcát és valahol bujkál nála egy borokkal teli polc.

SKORPIÓ

Az impulzív skorpió kerüli az unalmas dolgokat. Hatásos, kontrasztos, vagy akár egzotikus megoldásokat keres. Szereti a vasból vagy bőrből készült dolgokat, amiknek jó, ha van értelme is, nem csak szépek. Bőrkanapé, sejtelmes megvilágítás, nagy antik vagy nagyon modern bútorok. Díszítése inkább absztrakt, mintsem megszokott.

NYILAS

A szabadelvű és örök optimista nyilas nehezen viseli a kötöttségeket. Otthonában is a színes, vidám, szellős hangulatot kedveli. Szeret utazni, lehet, hogy a világ minden tájáról gyűjtött már be apróságokat. Nyugtalan természetét egy helyes kis olvasósarokkal hűti le. Közel áll a hozzá a természet, állatoknak és növényeknek egyaránt szorít helyet maga mellett.

BAK

A megbízható és kitartó bak szereti az egyszerű dolgokat. Letisztult formák, praktikus megoldások és visszafogottan kényelmes hátország, aminek a megteremtésére törekszik. Szereti a fekete vagy fehér alapokat, rendezettségében ritkán találunk bohókás eklektikát. Hagyományos padló, már már szigorú berendezés, lehetőleg kézműves dolgokkal kiegészítve. Számára is nagyon fontos a funkcionalitás és a praktikum.

VÍZÖNTŐ

A szertelen és újító vízöntő szereti a különlegest. A minimalizmusa ellenére gyakran dobja fel harsány, színes kiegészítőkkel otthonát. Különc megoldások, feltűnő, olykor meghökkentő tárgyak, rikító lakástextíliák, amik között szívesen időzik. Mindig keresi az újat és a nem megszokottat.

HALAK

Az érzékeny és befelé forduló halak a nyugalom szigetét próbálja megteremteni. Ez egy olyan kis sziget számára, ahová el tud vonulni a világ elől és fel tud töltődni az újabb nap kihívásaihoz. Leginkább a tenger színeit és a lila, vagy a rózsaszín különböző árnyalatait részesíti előnyben és a kényelmes, puha dolgokat. Amelyik halak nem a mediterrán hangulat fele hajlik, ott általában az 1001 éjszaka stílusjegyei jelennek meg. Puha pamlagok, süppedős szőnyeg, lekerekített formák.