Egy 14 emeletes, három összetartozó részből álló épületkomplexum teszi ki tulajdonképpen az egész várost.

Ha Alaszkára gondolunk, általában a gleccserek, a hideg, és a mostoha körülmények jutnak elsőre eszünkbe, de ez nincs mindenhol így.

Az alaszkai Whittierben található Begich Towers eredetileg még katonáknak készült, de mára már békés kisvárosi életnek ad otthont. Nagyjából 300 ember él a csak hajóval megközelíthető helyen, ami egy órányira fekszik Alaszka legnagyobb városától, Anchorage-tól.

Instagram/whittieralaska

Az óriási ingatlan rászolgált a fedett város becenévre, ugyanis a lakásokon kívül postahivatal, vegyesbolt, kórház, rendőrkapitányság, tűzoltóság, polgármesteri hivatal, templom, élelmiszerbolt, mosoda, szálloda, konferenciaterem, játszótér és egy medence is található benne, még ha nem is az általunk ismert formában.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ChoniShetty (@chonishetty) által megosztott bejegyzés

Az ott élők különböző folyosókon, átjárókon, lifteken és lépcsőkön át juthatnak el bárhova az épületen belül, így rossz időjárási körülmények között nem feltétlen kell kitenniük a lábukat az ajtókon kívül. Éjszakánként azonban még jó időben sem lehetséges elhagyni a várost, ugyanis este 10 és reggel 5 között nincs már hajózás a csatornán.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Matthew Breslin (@mcrainbowsupernova8196) által megosztott bejegyzés

Mindezekkel együtt vagy ezek ellenére a lakók kedvelik az ottani életet. Mindenki ismer mindenkit, és hiába nem trópusi a klíma, a látvány pazar.

Instagram/whittieralaska

Tudnál ott élni?

Kiemelt kép: Instagram/whittieralaska, forrás: Wikipedia

Kapcsolódó cikkünk:
7 barátnő közösen vett egy hatalmas házat, így együtt élhetnek életük végéig