November 1-ig látható a különleges tárlat a Los Angeles-i Marta galériában.

Több mint 50 tervező állította ki az általa megálmodott vécépapírtartót. Úgy gondolták, hogy ez a figyelmen kívül hagyott és alulértékelt háztartási cikk nagyobb nyilvánosságot érdemel.

Általában jelentéktelen kiegészítőként vagy fürdőszobaszettek részeként árulják, pedig elég nagy jelentősége van az életünkben, hiszen minden nap járunk a mosdóba. Ráadásul nem mindegy, hogy milyen környezetbe. Az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy egy világjárvány esetén a liszt, az élesztő és a vécépapír a legkelendőbb áruk, ebből a szempontból a papírtartó is valóban fontosabb, mint gondoltuk.

A kiállított darabok egy része kimondottan erre az alkalomra készült, a különböző anyagok, formák tárházával találkozhat a látogató. Túl a látványosságon szerepet kapott a Plant Paper nevű start-up cég is, amely bambuszból készült,  káros vegyi anyagoktól mentes vécépapír gyártásával foglalkozik. Így fonódott össze a praktikum, az esztétikum és a környezetvédelem kérdése is.

Nézzünk meg néhányat az alkotók műveiből:

Bár lehet, hogy nem pont ilyeneket képzeltünk a mosdónkba, mégis érdekes látni, hogy milyen sokféle is lehet egy egyszerű funkcionális tárgy.

Forrás: de zeen