A jó tervezés a részletekben rejlik.

Nem elég, ha az otthonunkban valami jól néz ki, kényelmes és praktikus is kell, hogy legyen. Vannak azonban, akik ‘a kevesebb néha több’ alapelvét szem elől tévesztve szabadjára engedik a fantáziájukat. Ez jól is elsülhet, létrehozva valami igazán eredetit, ami jobbá teszi a környezetünket, de átgondolatlanul kisebb katasztrófához is vezethet. Most az ilyen mellényúlásukból szemezgetünk, amik elkerülendő példaként dobják fel a napunk:

A láthatatlan, lábujjgyilkos lépcsők

Ha a szintkülönbség burkolása látszólag összeolvad, abból nagyon sok fájdalom származik idővel.

Életveszélyes trónok

Az éjszaka közepén félálomban kimenni pisilni extrém sporttá válik, ha a vécé így van elhelyezve.

Indokolatlan borítások

A vizes helyiségekben textillel burkolni mindent mutatós, és puha hatást kelt, de csak akkor előnyös, ha soha nem használjuk rendeltetésszerűen. Az ott lecsapódó pára és a takarítás hamar rémálommá válik.

Csinos a bőr a konyhaszekrényen is, csak nem lennénk annak a helyében, aki takarítja.

Túltolt dizájn

Nem feltétlenül érdemes feláldozni a funkcionalitást a látvány oltárán. Egy ilyen ajtókeretre külön kell ajtót gyártatni, már ha egyáltalán érdemes, de ha nincs is rajta, valószínűleg akkor is lehet strigulázni, hányszor ütköztek neki a hullámos vonalaknak.

Erre pedig igazán szavak sincsenek.

Rossz méretezés

A mérőszalag a barátunk! Ha előre tervezünk és becsületesen felmérünk, talán elkerülhetőek az ilyen helyzetek.

Persze ez csak addig vicces, amíg nem velünk történik. Kellő odafigyeléssel azonban elkerülhető, hogy hasonló helyzetbe kerüljünk!

Forrás: BoredPanda