Jól esik virágot kapni, de sajnos nem tartanak örökké.

Az idő múlása menthetetlenül elhervasztja a vágott virágot, de még így sem kell a kukában végezniük. Ha sajnálod kidobni, légy kreatív és konzerváld!

A legismertebb módja a virágok megmentésének, a kiszárítással való tartósítás. Ehhez fejjel lefelé lógatva kell tartani egy jól szellőző, napfénytől védett helyen, amíg szépen elszárad. A módszernek az a hátránya, hogy 2-4 hétig is eltarthat és nincs garancia arra, hogy nem fognak lehullani, vagy bepenészedni a levelei. Ezért időközönként nézz rá, hogy jól halad e a folyamat és, ha nincs probléma, a végén kínáld meg hajlakkal! Így nagyobb valószínűséggel fog egyben maradni.

A könyvben préselés is ismert és hatékony módszer, csak egy jó vastag szótár vagy enciklopédia kell hozzá és némi zsírpapír. Egy nagyobb csokrot persze szét kell szedni, és valószínűleg a növény szárát is vissza kell vágni. De ha finoman bánunk vele, jó eséllyel lesz a könyvünk közepén egy szépre lapított emlék a virágainkból, ami remekül mutathat a falon. Érdemes időközönként ránézni és kicserélni a papírt, hogy a kívánt eredményt kapd!

A türelmetlenebbeknek megoldást jelenthet a szilikagél. Egy jól zárható dobozba kell összezárni a virágokat ezzel a csodás szerrel. Ebben az esetben is érdemes szemmel tartani a folyamatot, hogy nehogy túlszáradjanak a növények és szétporladjanak.

A szárított virágokat aztán lehet keretbe tenni.

Vagy papírra ragasztani.

De még kiszáradás előtt üvegbe zárva is mesés dekoráció készülhet.

View this post on Instagram

. #mayatt_lesson 今日は、フウドにてワークショップでした‼︎ @lamer_ribbon_201702 さんとのコラボワークショップ♡ . トートバッグも、ハーバリウムもとっても可愛いのが出来上がり‼︎これから、いろーんなことをやって江田島がもっともっと盛り上がるといいな( ᵕᴗᵕ )♡ ┄▸◂┄▸◂┄▸◂┄▸◂┄▸◂┄ #mayatt #マヤット #江田島 #呉 #広島 #ハーバリウム #herbarium #ハーバランド #herbaland #JHA #日本ハーバリウム協会 #認定校 #お手入れ不要 #植物標本 #ドライフラワー #プリザブードフラワー #driedflower #インテリアフラワー #アレンジ #お祝い #プレゼント #ブライダル #ウェディング #オーダー受付中 #ワークショップ江田島 #リボン

A post shared by マヤット. (@_mayatt_) on

Érdemes megmenteni őket!