Varázslatos világ az étkezőasztal fölött.

Ritkán díszítünk plafonról függő dísszel, pedig mennyire dekoratív megoldás! Folyton szem előtt van, jól látható, mindemellett nem foglal el hasznos helyet a lakásban. Vilmányi-Varga Orsolya igazán mutatós, saját díszítésű, mesebeli hangulatú koszorút lógatott az étkezőasztaluk fölé.

Az ötletet egyik barátnőm függődísze adta még tavaly karácsonykor, de idén lakásfelújítás után alkottam csak meg. Így abban a stílusban és színvilágban tudtam elkészíteni, ami teljesen illik az új otthonunkhoz.

Fotó: Asztalos Péterné Judit

Szükséges alapanyagok:

  • vesszőkoszorú, melyet ezüst spray-vel lefújtam,
  • damil,
  • selyemszalag,
  • csillag,
  • flitterek,
  • díszek,
  • ragasztópisztoly.

Ezeket kreatív boltokban és Auchan, Pepco, Tesco, Lidl áruházakban szereztem be.

Fotó: Asztalos Péterné Judit

Így készült:

Figyelni a díszek elhelyezésére kellett. A damil csillag formájú flitterre való díszítése volt még aprólékos és több figyelmet igénylő.

Fotó: Asztalos Péterné Judit

Az elkészítése 2 kisgyerek mellett két este kb. 4 óra volt összesen.
A ráfordított összeg kb. 8-10 ezer forint volt.

Annyit még hozzáfűznék, hogy a díszeket kislányommal válogattuk össze, először még csak a karácsonyfára gondoltunk őket. Majd jött az ötlet, hogy felhasználhatnánk őket a függődíszünkhöz. Nagyon jól gondoltuk, annyira passzolnak egymáshoz! Hisz tudtuk, ha a fán jól fognak kinézni, akkor ott fent miért ne mutatnának?

Fotó: Asztalos Péterné Judit

Mindenkinek megvan a kedvence. Kinek a balerina, kulcs, szarvas, kinek a diótörő. A kisfiam a vonatot imádja. Annyira mesés lett, egy csillámporos csodaország. Gyerekek mellett mondjuk nem nehéz még tündérekben és hintalovakban gondolkozni.

Fotó: Asztalos Péterné Judit

Mindenki csodájára jár, pedig annyira egyszerű. Nem kell meghátrálni tőle! Az első felakasztott dísz után szinte rutinosan rakjuk a következőt és így tovább… Csak a fantázia szabhat határt. Semmi másra nincs szükség, csak türelemre, kézügyességre és a bennünk rejlő kislányra.

Fotó: Asztalos Péterné Judit

Köszönjük Orsolyának, hogy bemutatta nekünk a koszorú készítésének menetét!